Новини

Месец на кариерното ориентиране - 18.04.2022г. - 20.05.2022г.

1.Ден на отворените врати

11.05.2022г. ОТ 17.00 ЧАСА В ПГТ "ВАСИЛ ДРУМЕВ"

ПОКАНА ЗА ИЗЯВАТА

  

2. УЧАСТИЕ  В КОНКУРСА:

"Моята мечтана професия"


На 19 април 2022г., в рамките на кампанията „Походът на книгите“ имахме емоционална среща с г-н Иван Колев, поет и краевед, от град Стражица. Присъстваха госпожа Мария Бъчварова, зам. кмет на Община Стражица и представители на Дирекция „Хуманитарни дейности“ от община Стражица – Евгения Станчева, Савка Стоева и г-жа Мария Тасева – библиотекар в НЧ „Развитие 1895“.

Поводът беше 120 години от рождението на приказника на българската литература Ангел Каралийчев. Г-н Колев запозна учениците с моменти от биографията на писателя и преразказа разказът „Молба“. Г-жа Савка Стоева прочете произведението на Ангел Каралийчев „Земя на българите“. Благодарим на нашите гости, които ни пренесоха във вълшебния свят на Ангел Каралийчев.

       

       


На 14 април 2022г., в ПГТ "Васил Друмев" гр. Стражица гостува писателката Неда Антонова. Срещата се проведе в рамките на ежегодната кампания "Походът на книгите". Романите "Баладата" - Любовта на Ботев и Венета и "Царица Елеонора Българска" бяха представени от проф. Николай Димитров. Последва интересен и вълнуващ разговор с госпожа Антонова, в който тя отговори на въпроси, разказа за творческия процес и работата с историческите извори.

            


Отборът на ПГТ "Васил Друмев" гр. Стражица  участва в регионалния кръг на състезанието "Най - добър млад автомонтьор и водач на МПС",  което се проведе на 26.03.2022г. в град Троян. Домакин беше ПГМЕТ " Академик Ангел Балевски". След оспорвана надпревара нашият отбор се класира на четвърто място.

                             


Учениците от ПГТ " Васил Друмев " отдадоха почит на загиналите за Свободата на България.

Поклон!

                    


За поредна година се проведе училищен кръг от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в ПГТ "Васил Друмев".

За участие в Регионален кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се класираха:

1. Стойко Милков - 11 ''а'' клас;

2. Костадин Иванов - 12 ''а'' клас;

3. Йордан Иванов - 12 ''а'' клас.

                                     

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На общинския конкурс "Българската мартеница - идентичност и красота" ПГТ "Васил Друмев"

получи грамота за НАЙ - ИНОВАТИВНА МАРТЕНИЦА и книги за училищната библиотека.

                  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Спечелен проект 2021г. по Национална програма „Професионално образование и обучение“ 

при  ПГТ "Васил Друмев" гр. Стражица 

Модул А „Модернизиране на материално-техническата база“ за специалност:

Подемно-транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коледуване в Общинска администрация гр. Стражица

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kампания за насърчаване  на четенето „ Походът на книгите “ 2021г.

Професионална гимназия по транспорт се включи в кампанията за насърчаване  на четенето „ Походът на книгите “ 2021г. като организира среща с г – н  Иван Колев, поет, краевет и читалищен деец в гр. Стражица.  Литературното четене се проведе в училищната библиотека. Учениците с интерес изслушаха най -новите творби на поета и разказа му за вдъхновението и творческия процес в литературата.  Надяваме се тази среща да постави едно дълготрайно и ползотворно сътрудничество между учениците от ПГТ и г -н Иван Колев.Професионална гимназия по транспорт се включи в кампанията за насърчаване  на четенето „ Походът на книгите “ 2021г. като организира среща с г – н  Иван Колев, поет, краевет и читалищен деец в гр. Стражица.  Литературното четене се проведе в училищната библиотека. Учениците с интерес изслушаха най -новите творби на поета и разказа му за вдъхновението и творческия процес в литературата.  Надяваме се тази среща да постави едно дълготрайно и ползотворно сътрудничество между учениците от ПГТ и г -н Иван Колев.